Kniha - Firma jsou lidé, lidé jsou síla!

Pronikněte do složitého světa lidských zdrojů. > Objednávejte zde

Employer branding zdarma!

Sdílejte

Vždy je lehké někoho nebo něco okopírovat a pojmout svůj Employer Branding třeba tak, jak ho má Vaše konkurence nebo firma o ulici dál. Podívejte se na zahraniční stránky firmy Apple nebo co má firma Sony na svých kariérních stránkách, je to přece tak jednoduché. Nelze se porovnávat s těmi, kteří si najmou specializovanou a nákladnou službu nebo agenturu na employer branding a mají neomezený rozpočet na tyto aktivity. Pokud je Váš rozpočet na tvorbu Vaší zaměstnanecké značky opravdu těsný, nabízíme Vám několik témat a triků, jak v krátkém čase a s minimálním úsilím uspět.

Jak na employer branding zdarma nebo levně?

Tip číslo 1: Zpětná vazba od Vašich zaměstnanců

Vše, co potřebujete, jsou Vaše nápady a získání dat. Zkuste vytvořit průzkum a zjistěte, co se líbí Vašim zaměstnancům. Co se je ve skutečnosti motivuje pro Vás pracovat a zkuste vytvořit systém rychlých a propracovaných formulářů k získání a sběru těchto dat.

Cena: 0,- Kč.

Tip číslo 2: Nezapomeňte na své ex-zaměstnance

Pokud jste někdy realizovali výstupní pohovory, je na čase tyto data a zkušenosti využít. Jedna typická otázka by byla: „Co se vám líbilo na naší firmě?“. Když jsou zaměstnanci na odchodu, předají Vám vždy největší množství zpětné vazby, jakou kdy unesete. Nezískávejte falešné názory nebo postoje. Dejte dohromady objektivní zhodnocení Vaší firmy, Vaším ex-zaměstnancem.

Cena: 0,- Kč.

Tip číslo 3: Jak si stojí ostatní

Inspirovat ano, kopírovat ne! Někdy máte pocit, že vše již bylo napsáno a vyzkoušeno, ale někdy je to jen tím, že nehledáte možnosti, anebo máte pocit, že toto fungovat nemůže. Co můžete udělat je, že se podíváte na recenze a komentáře Vaší konkurence. Zkuste LinkedIn, Facebook, Glassdor, Twitter, fóra, blogy atd. Myslíte si, že máte stejné problémy? Řešte je…

Cena: 0,- Kč.

Tip číslo 4: Naučte se tvořit obsah

To je asi ta nejtěžší část. Získat nezpracovaná data je snadné, ale přeměnit je na čitelné, obchodovatelné sdělení a evokující emoce, může být náročné. Nepropadejte panice. Buď jste Vy sami vhodní pro psaní textů, tvorbu obsahu k tomuto účelu, anebo naleznete někoho ve Vaší organizaci, kdo Vám s tímto tématem ochotně pomůže.

Cena: 0,- Kč.

Tip číslo 5: Stále se zlepšujte

Ano, toto je návod, jak získat nějaký pokrok v budování Vašeho employer brandu, ale jsou to nástroje, které Vás nic nestojí, pouze Váš čas a Vaše úsilí. Jak něco tvořit v krátkém čase a s nulovými náklady vždy vyžaduje Vaši invenci a kreativitu. Hledejte cesty a způsoby, jak propagovat efektivně a unikátně Vašeho zaměstnavatele na trhu práce.

Cena: 0,- Kč.

Kniha Firma jsou lidé
Petr Kmošek
Petr Kmošekhttps://www.kmosek.com
Od roku 2010 pomáhám podnikatelům, českým firmám i mezinárodním společnostem dostat z týmů ty nejlepší výkony. Pomůžu vaší společnosti s řízením lidských zdrojů. Společně objevíme cesty, jak zlepšit výkon zaměstnanců a zlepšit fungování vaší firmy. Provedu vás podnikatelskou krizí a seznámím s postupy, jak jí čelit. Jsem zakladatel Institutu rodinných firem a autorem knihy „Firma jsou lidé, lidé jsou síla!“

Vaše hodnocení a recenze článku

Hodnocení článku

Přehled hodnocení článku (0)

Tento článek zatím nemá žádné hodnocení.
Vložit příspěvek do záložek
Přečíst později

Odebírejte novinky, články, podcasty, kurzy a přednášky

Aktuální články

Podcast

Témata článků

Další články