Kniha - Firma jsou lidé, lidé jsou síla!

Pronikněte do složitého světa lidských zdrojů. > Objednávejte zde

Krizový management | Crisis managementPřichází recese trhu práce! Jak připravit vaši firmu na přicházející recesi?

Přichází recese trhu práce! Jak připravit vaši firmu na přicházející recesi?

Sdílejte

Nežádoucí odchody zaměstnanců jsou nešťastná, ale nevyhnutelná realita v dnešním podnikatelském prostředí. Současné studie poukazují na hrozbu, s níž čelí manažeři na domácí, ale i mezinárodní úrovni. Dle aktuální studie z USA 52 % zaměstnanců zvažuje opustit své současné zaměstnání. 35 % zaměstnanců plánuje opustit své současné role v příštích 12 měsících. Co když nastane situace, kdy nejen že přijdete o klíčové lidi, ale budete jich muset také část propustit?

Recese trhu práce

Průzkum společnosti Dale Carnegie Training prezentuje u 3 300 zúčastněných zaměstnanců ve 14 zemích zajímavé výsledky. 29 % zaměstnanců na celém světě vyjádřilo zájem si hledat nové zaměstnání v příštím roce a 16 % připustilo, že již v současné době hledá. V situaci, kdy je recese v plném proudu se bavme také o důležité věci a tou je stav, jak zachovat fungování organizace při nedostatku lidí.

Být vedoucím je dnes trochu více frustrující. Vidět, jak přichází o své špičkové kolegy a podřízené a jak musí usilovně soutěžit se svou konkurencí a tvrdým trhem. Výsledkem je, že úsilí o zapojení zaměstnanců je ohromné. Mnoho organizací usilovně pracuje na kultivaci prostředí, které zvyšuje spokojenost s prací, pomáhá lidem nalézt význam a naplnění ve své práci, uznává a výrazně odměňuje zaměstnance za jejich příspěvky a podporuje osobní a profesní rozvoj.

Zatímco všechny tyto strategie jsou dobré pro podnikání a mohou významně přispět k lepší retenci, vůdcové nemohou spoléhat pouze na tyto snahy. Musí mít realistický a jasný pohled na budoucnost, aby se postavili proti nepohodlné situaci, že v určitém okamžiku ztratí klíčový talent a přijde těžké období dlouhodobé recese na trhu práce. Předvídání a plánování nebezpečí nežádoucího odchodu lidí, zahrnuje plánování a delegování práce různým způsobem. Čtyři preventivní strategie mohou dramaticky zmírnit riziko přicházející recese trhu práce.

Čtyři strategie pro zvládnutí recese trhu práce

Delegujte – Sdílejte – Rozvíjejte – Posilujte

Delegujte

Nalézt ty klíčové zaměstnance s vysokým potenciálem a dát jim prostor proto, stát se klíčovou osobou ve vaší organizaci je lákavé, ale co když vám tento člověk odejde. Distribuujte riziko a rozšiřte kompetence na ostatní prostřednictvím strategické delegace. Rozdělte a rozptylte práci a úkoly takovým způsobem, který nebude vkládat všechna vajíčka do jednoho koše a eliminuje tak možná rizika.

Sdílejte

Vytvořte si vlastní zálohování a aktivně povzbuzujte zaměstnance, aby sdíleli úkoly a projekty. To nabízí ochranu před odchody a také umožňuje organizaci absorbovat účinky nečekaných odchodů, rovněž podporuje a zvyšuje produktivitu, kdy všichni vědí, že se kola vaší firmy nezastaví a důležitá práce bude nadále probíhat.

Rozvíjejte

Kariérní rozvoj je dobře známá a dobře zdokumentovaná strategie uchovávání a udržení vašich zaměstnanců. Ale je to také strategie ozdravení. Když pomáháte každému zaměstnanci v růstu jeho potenciálu, máte plný zásobník vnitřních lidských zdrojů připraven pokračovat v zásadní práci vaší organizace. Také vyvíjíte na trhu talentů pozitivní zaměstnavatelskou značku, která vám umožní lépe přilákat především špičkové zaměstnance a doplňovat klíčové role.

Posilujte

Když vás opustí zaměstnanec má to své mezilidské i obchodní důsledky. Ti, kteří zůstávají reagují různými způsoby. V důsledku toho je nezbytné nalézt způsoby, jak zapojit zaměstnance, vytvořit odolnost a kultivovat schopnost agilně se přizpůsobit nevyhnutelným změnám pracovní síly uvnitř vaší organizace.

Závěrem

Obraty a vznik recese je nevyhnutelný fakt života každé organizace. Nové myšlenky, energie a perspektivy, které následují po recesi mohou skutečně a nesmírně obohatit vaši organizaci. Manažeři a majitelé firem však musí sebe a podnikání podpořit tak, aby podnikli každý den proaktivní kroky, aby minimalizovali rizika a byli připraveni reagovat pozitivně na to obávané, ale nevyhnutelné slovo: „Recese.“

Kniha Firma jsou lidé
Petr Kmošek
Petr Kmošekhttps://www.kmosek.com
Od roku 2010 pomáhám podnikatelům, českým firmám i mezinárodním společnostem dostat z týmů ty nejlepší výkony. Pomůžu vaší společnosti s řízením lidských zdrojů. Společně objevíme cesty, jak zlepšit výkon zaměstnanců a zlepšit fungování vaší firmy. Provedu vás podnikatelskou krizí a seznámím s postupy, jak jí čelit. Jsem zakladatel Institutu rodinných firem a autorem knihy „Firma jsou lidé, lidé jsou síla!“

Vaše hodnocení a recenze článku

Hodnocení článku

Přehled hodnocení článku (0)

Tento článek zatím nemá žádné hodnocení.
Vložit příspěvek do záložek
Přečíst později

Odebírejte novinky, články, podcasty, kurzy a přednášky

Aktuální články

Podcast

Témata článků

Další články